Nieuwe tuin en oprit aanleggen in Emmen

Logo Hoveniersbedrijf Heller

Als je van plan bent om een nieuwe tuin of oprit aan te leggen, is het storten van grond een cruciale stap in het proces. Er zijn echter een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat het storten van de grond goed verloopt.

Ten eerste is het belangrijk om te weten welk type grond het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Er zijn veel verschillende soorten grond, en de beste optie hangt af van verschillende factoren, zoals de planten of bestrating die je wilt gebruiken, de drainage-eigenschappen van de grond en andere regionale factoren. Een hovenier kan je helpen bij het kiezen van de juiste grond voor de aanleg van jouw tuin of oprit.

Daarnaast is het belangrijk om de hoeveelheid grond die nodig is nauwkeurig te berekenen. Dit hangt af van de grootte van het gebied dat je wilt bedekken en de hoogte die je wilt bereiken. Het is belangrijk om de hoeveelheid grond zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, omdat te veel of te weinig grond kan leiden tot problemen met de drainage en een ongelijkmatig oppervlak. Het storten van grond voor de nieuwe tuin of oprit kan een behoorlijk zware klus zijn. Wij zorgen er daarom altijd voor dat we het juiste materieel en de juiste machines hiervoor voorhanden hebben. 

Als de grond eenmaal is gestort, is het belangrijk om de grond goed te verdichten. Dit voorkomt verzakkingen en ongelijkmatigheden in de tuin of oprit. Verdichting kan handmatig worden gedaan. Wij raden aan op dit machinaal te doen voor een sneller een beter resultaat. 

Het inhuren van een hovenier scheelt een hoop tijd en lichamelijke klachten van het zware werk. Ben je benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Bel of mail helemaal vrijblijvend, dan spreken we samen uw situatie even door.